Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

De Nacht van de Sterren in Euro Space Center: 'Een onmisbaar astronomisch feest'

Eurospacecenter
URL

Mis de kans niet om op 10 augustus deel te nemen aan een onvergetelijke avond in het Euro Space Center tijdens De Nacht van de Sterren. Dit belangrijk astronomisch evenement belooft een verrijkende ervaring voor het hele gezin. 

Kom en geniet van unieke activiteiten tijdens dit groot astronomisch feest. Spannende thematische workshops worden aangeboden voor jong en oud, waardoor iedereen meer kan leren over het universum rond ons heen.

Je kunt ook samen de sterren en sterrenstelsels observeren in het bijzijn van talrijke astronomieclubs, boeiende planetariumshows bijwonen en met de familie en vrienden nog veel meer verrassingen ontdekken. 

De datum valt samen met de piek van de Perseïden meteorenregen, die een uitzonderlijk hemels spektakel biedt met 70 tot 110 vallende sterren per uur. Aangezien de nieuwe maan enkele dagen later plaatsvindt, zullen de omstandigheden ideaal zijn om sterren, nevels en sterrenstelsels te observeren in een van de mooiste sterrenhemels van het jaar!

De toegang tot dit evenement vanaf 16.30 uur is gratis, dankzij de vrijgevigheid van het Euro Space Center en de astronomieclubs die met passie hun kennis zullen delen. 

Op het programma staan diverse binnen- en buitenactiviteiten, die georganiseerd worden vanaf 16.30 uur:

  • Meerdere educatieve workshops worden aangeboden voor kinderen, waarin ze een maancapsule, een zonnewijzer, een spectroscoop, een FM-ontvanger, een Mars-basis, een 3D-sterrenbeeld en nog veel meer kunnen bouwen.
  • Boeiende lezingen worden gegeven door experts over onderwerpen zoals astrofotografie, de huidige ruimteverkenning, het waarnemen en het begrijpen van vallende sterren.
  • Het observeren van de zon, sterren en planeten door telescopen en astronomische brillen, in het bijzijn van verschillende astronomieverenigingen, indien het weer het toelaat.
  • Meerdere meeslepende planetariumsessies.
  • Een vertelster neemt de jongsten mee op een betoverende reis naast de Kleine Prins.
  • Buitenactiviteiten zoals kosmische wandelingen, schminksessies, een goochelaar, springkastelen en vele andere animaties zullen u de hele avond vermaken.

Het volledige programma wordt vanaf half juli gepubliceerd op de website www.eurospacecenter.be

Mis deze unieke gelegenheid niet om onvergetelijke astronomische ervaring in het Euro Space Center met familie of vrienden te beleven. 

Enkele belangrijke cijfers:

  • 6.000. Dat is het aantal sterren dat, onder uitstekende heldere omstandigheden en zonder lichtvervuiling, met het blote oog zichtbaar zijn vanaf de Aarde (3.000 vanuit elk halfrond).
  • 100 tot 200 miljard sterren bevat ons sterrenstelsel, de Melkweg, met een diameter van 100.000 lichtjaar.
  • 1.000 jaar. Dat is de gemiddelde leeftijd van de sterren in onze hemel. Met andere woorden, het licht van de meeste sterren dat met het blote oog zichtbaar is, heeft minstens duizend jaar nodig gehad om ons te bereiken.

Ontmoet onze experten in de astronomie voor exclusieve interviews

In het kader van De Nacht van de Sterren in het Euro Space Center bieden we journalisten de mogelijkheid om onze experts in de astronomie te ontmoeten voor informatieve interviews. Ontdek de geheimen van het waarnemen van de hemel en stel al uw vragen aan onze gepassioneerde experts.

Eurospacecenter

Deel dit artikel